Skip to content

TANÁRAINK

Kapusné Dojcsák Edit

tagintézmény-vezető,
zongora, korrepetíció

Bencze Ágnes

ütőhangszerek

Budai Attila

rézfúvós hangszerek

Csontos-Petró Katalin

ütőhangszerek

Cziberéné-Ráduly Irén

szolfézs, zenetörténet, énekkar

Gergely-Somogyi Éva

zongora, korrepetíció

Kapus János

fafúvós hangszerek, fúvószenekar

Kapusné Dojcsák Edit

Dojcsák Edit vagyok a zeneiskola zongoratanára és 1993 óta a vezetője. Zongora tanulmányaimat Miskolcon és Szegeden végeztem, Hetényi Margit, Papp Gábor és Delley József kiváló művésztanárok kezei alatt. 1989-ben költöztünk Földvárra a férjemmel, aki szintén a zeneiskola tanára. Azóta ennek az iskolának a jó színvonalon való működtetése az életünk központi feladata.

A zenetanulás sokszínű élmény. A különleges tudás amit a hangszeres játék ad a gyerekeknek, még egyedibbé és különlegessé teszi a személyiségüket. Erősödik bennük az önismeret, kitartás, kreativitás és nő az önbecsülésük. Ezen az úton segítem őket a zongoraórán, mellettük vagyok az első szárnypróbálgatásoknál és nagy öröm ha középiskolás vagy egyetemista korukban még taníthatom őket, amikor már a zongorairodalom legszebb műveivel ismerkednek. Büszke vagyok a már művész és zongoratanár egykori növendékeimre, ketten közülük ebben az iskolában kollégáim. Nyitott szívvel várom a leendő kis zongoristákat.

Bencze Ágnes

Bencze Ágnes A balatonföldvári zeneiskola ütőtanára vagyok. A budapesti Zeneművészeti Főiskolán végeztem ütő, – szolfézs, – és énektanári szakon. Első munkahelyem a Máv Szimfónikus zenekar volt.

Budai Attila

Gyermekkori emlékeim egy erdőkkel teli dombok közt megbújó városba Komlóra vezetnek, ahol megfordult Gagarin, és Kodály, s talán e miatt a közösség ereje, a sport és a zene szeretete, egész életemre meghatározó lett. Tanítói, Trombita tanári, Mesterképzési Okleveles Trombitatanári diplomámat a PTE- n szereztem meg. 1984- ben A Tabi Általános Iskola és Zeneiskolában tanítottam. Már itt sok tehetséges növendékre leltem. 1993- tól a Ránki György Zeneiskola rezes tanára lettem, ahol egy kiváló fiatalos lendülettel teli tanári közösségben kezdtük egy új iskola létrehozását. Megyei, regionális, országos, sőt nemzetközi versenyek dobogós helyei, és a sikeres zenei pályára jutottak nagy száma jelzi, hogy ezen a vidéken bőséges termés akad tehetségből. Célom, hogy a hozzám jelentkező gyerekek megszeressék ezt az aranyosan csillogó hangszert, és megismerjék ezt a mesés birodalmat, amit ZENÉNEK hívnak.

Csontos-Petró Katalin

Zenei tanulmányaimat itt kezdtem, a zeneiskola már gyerekkoromban második otthonommá vált, így aztán ismerem minden zegét-zugát.
A fúvószenekarnak alapító tagja vagyok.
Sikeres felvételi után Miskolcra kerültem a Zeneművészeti Szakközépiskolába, utána pedig Pécsen végeztem ütőhangszer, kamaraművész szakon.
2007. szeptemberétől tanítok itt a zeneiskolában, tanáraim, kollégáim lettek.
Kodállyal együtt vallom, zene nélkül lehet élni, de nem érdemes.

Cziberéné Ráduly Irén

Cziberéné Ráduly Irén vagyok. 1969, szeptember 5-én születtem Debrecenben. Zenei tanulmányaimat úgy kezdtem, hogy anyukámat festés közben a létra legfelső fokáról ugrasztottam le, azzal a felszólítással, hogy azonnal mosakodjon meg és menjünk beiratkozni a Zeneiskolába, mert csak aznap lehet!

Nem volt mit tenni, egy 6 éves szava döntött. Így kerültem a debreceni Simonffy Emil Zeneiskolába, majd a tőszomszédságában lévő Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakközépiskolába. Ezt követte a pécsi Janus Pannonius Tudományegyetem ének-zene-karvezetés szaka és a pécsi Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola szolfézs-zeneelmélet-karvezetés szaka.

A Ránki György Zeneiskolában szolfézst és zenetörténetet tanítok, a Gyerekkórust vezetem. Idén lesz 30 éve, hogy ezen a pályán dolgozom. Ez alatt az idő alatt nagyon sok növendéket készítettem fel zenei pályára és vittem versenyekre.

Mindkét gyermekem ebben az zeneiskolában tanult meg zenélni, különböző hangszereken játszani.

„Lehet egy dal, vagy ritmus, vagy zaj, egy árva hang, egy jel.
A zene az kell, hogy ne vesszünk el, hogy mégse adjuk fel!
Mert a jó, a rossz csak szó, olyan ami sokszor változó,
De egy ismerős hang, az megmarad, máris érzed, hogy védve vagy,
A dal egy biztos hely!”

Gergely-Somogyi Éva

Zeneiskolai tanulmányaimat a földvári zeneiskolában kezdtem. Elejétől fogva nagyon szerettem zongorázni, de amikor 6. osztályos koromban Kapusné Dojcsák Edit irányítása alá került zenei nevelésem, ő meglátta bennem a mélyben szunnyadó tehetséget, és 2 évnyi intenzív közös munka után sikeresen felvételiztem a veszprémi Dohnányi Ernő Zeneművészeti Szakközépiskolába, ahol Borscs Ljubomér és Nyírő Gábor tanítottak.

Zongoratanári diplomámat Gábor József irányításával a győri Széchenyi István Egyetem Zeneművészeti Intézetében szereztem.

A közép- és főiskolai évek alatt rendszeresen visszajártam a földvári zeneiskolába, ahol mindig vidám, szerető, barátságos légkör fogadott. Folyamatosan részt vettem a város és a zeneiskola közösségi életében, sőt, még tubázni is megtanultam, hogy a fúvószenekarban játszhassak. Itt ismertem meg jövendőbeli férjemet is. Ezek után kézenfekvő volt, hogy amikor a zeneiskolában zongoratanárra lett szükség, örömmel fogadtam el az állást.

Gyermekkoromtól kezdve tanár szerettem volna lenni, és nagyon örülök, hogy a zene megismertetése által tudok a gyerekek lelkéhez közel kerülni. A zongoraórákon igyekszem barátságos légkört kialakítani, a zenei ismereteket és a zongorázáshoz szükséges mozgásformákat játékos formában is gyakorolni. Az egyéni oktatás lehetővé teszi, hogy a gyerekek saját tempójukban haladhatnak, így nem kell különösebb elvárásoknak megfelelni, magukat másokhoz hasonlítani. Ezáltal is tud Kodály Zoltán számomra is nagyon fontos vágya teljesülni:
„Legyen a zene mindenkié!”

Nagy szeretettel várok minden zongorázni vágyó kis növendéket!

Kapus János

1963 május 11-én születtem Dorogon és zenei tanulmányaimat is szülővárosom zeneiskolájában
kezdtem el.
1977-től a győri Zeneművészeti Szakközépiskola oboa tanszakán tanultam tovább, majd
1986-ban a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Miskolci tanárképző tagozatán szereztem zenetanári
diplomát.
Mielőtt tanítani kezdtem, volt szerencsém kipróbálni a professzionális zenélés több ágát is:
Hivatásos énekesként két évig tagja voltam a Debreceni Kodály Kórusnak, sorkatonai szolgálatom
másfél éve alatt komoly fúvószenekari tapasztalatot szereztem az Egri Helyőrségi Zenekarnál, majd a
Szegedi Szimfónikus Zenekar első oboistájaként elmerülhettem az operák csodálatos világában is.
1989-ben jöttünk feleségemmel Balatonföldvárra, ahol – a várossal karöltve – felépítettük a
zeneiskolát, ahol azóta is dolgozunk.

Konc-Gállné Gass Emese

Konc-Gállné Gass Emese vagyok. 2015-től tartozom a Ránki György Zeneiskola tantestületéhez, zongorát oktatok.  Zene iránti elhivatottságom gyermekkoromban kezdődött, amikor hat évesen elkezdtem zeneiskolába járni. Középiskolai tanulmányaimat a Miskolci Bartók Béla Zeneművészeti Szakgimnáziumban végeztem, ezután felvételt nyertem a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karára. 2007-ben orgonatanár-kamaraművész, majd 2009-ben klasszikus zongora előadóművész diplomát szereztem. Jelenleg Balatonszárszón élünk a családommal. Soha nem bántam meg, hogy a zenetanári hivatás mellett döntöttem, ma sem tennék másképp.