Skip to content

NÉPTÁNCOSKOLA

NÉPTÁNCOSKOLA

Ha néptáncos leszel...

Ha néptáncos leszel, megtapasztalhatod, hogy a tánc öröme semmihez nem hasonlítható. A tánc felvidít, ha szomorú vagy; erőt ad, ha elkeseredsz. Egy jó táncfigurára mindig van lehetőség, hiszen a láb mindig kéznél van!

Ha néptáncos leszel, egy olyan nagy család tagjává válsz, akiknek fontos a játék, a mozgás, a közösség, a hagyományok tisztelete. Rengeteg élmény vár rád a szerepléseken, táborokban, versenyeken, kirándulásokon, fesztiválokon. A sok közös játék, tánc, fellépés, program igazi közösséggé kovácsolja a csoportokat, ahol akár életre szóló barátságok kötődhetnek.

Ha néptáncos leszel, keményen meg kell dolgoznod azért, hogy sikerüljön egy-egy táncfigura vagy tánclépés. Sokszor még a falak is izzadnak egy keményebb táncpróba után, de annak, aki nem adja fel, nemsokára együtt dobog a lába és a szíve is a többi táncoséval.

A táncos tudást nem lehet megvásárolni. Sok játékkal, tánccal, kitartással és gyakorlással válhat az ember jó táncossá.

A régi hagyományos társadalomban a tánc a közösségi élet egyik fő alkotóeleme volt. A gyerekek belenevelődtek a táncba: szüleiktől, idősebb társaiktól tanulták meg a táncolás alapjait, és maguk csiszolgatták, tökéletesítették tánctudásukat.

Ma már művészeti iskolában tanulhatnak a gyerekek táncolni, ahol szakmailag felkészült tanáraink odafigyeléssel, sok szeretettel tanítják őseink táncait, szokásait, kultúráját.

Szeretettel várjuk a táncolni vágyó gyerekek jelentkezését!